dijous, 19 de febrer del 2009

Jo també vull polítics txecs


Avui s'ha viscut una jornada històrica al Parlament Europeu, amb seu a Brusel·les. Hi havia visita del president de la República Txeca, que és ocupa la presidència de torn de la Unió Europea.

Klaus ha acusat a les institucions europees de ser poc democràtiques (recordar que el vot de la nova Constitució Europea, es va rebutjar a alguns països i ara es farà sense el vot de la gent per tal de què s'aprobi, imposant-la), amb ecxés de burocràcia (per demanar un ajut europeu t'hi estàs més d'un any de mitjana) i sobretot, molt lluny de les polítiques ciutadanes, sinó no s'explicaria com és que en molts països no vota ni la meitat de la gent amb dret a vot quan hi ha eleccions europees. Klaus ha dit textualment "no fa gaire, en una gran part d'Europa, vivíem en règims totalitaris que no permetien l'opocisió parlamentària", tot al·legant a segons quines normes i lleis que està aprovant els últims anys, que diuen que faràn perdre "tot el que ha guanyat Europa els últims 50 anys", i volent que tots els ciutadans tinguin unes cultures massa idèntiques, comparant-ho de manera el·líptica amb la manera de fer del feixisme.



Per part meva, no només crec que les polítiques europees són molt llunyanes a les persones, sinó que només estan pensades en les empreses i els grans bancs (us sona un invent anomenat euro?).


Per fi hi ha hagut un president que s'ha atrevit a dir el que molta gent pensa, i ha estat el president de la Unió Europea ni més ni menys. El meu recolzament cap a ell.

Tot sigui dit, els hipòcrites dels europarlamentaris, la meitat han marxat a mig discurs (un acte molt democràtic, respectant les paraules dels demés) i l'altre meitat s'han quedat per respecte però sense aplaudir.


Sí el món tingués tots els polítics com aquest senyor molt em temo que el món seria molt menys hipòcrita, i segurament aniria un xic millor.




*** He escrit això, no està gaire treballat, però és que ho havia de posar.

Pròximament, i espero que amb més freqüència, penjaré un altre escrit polític, l'herència de Bush amb dades contrastades. També estic preparant un projecte del qual en penjaré un resum molt extens quan pugui.


Donar les gràcies a tota aquella gent que em va felicitar pel primer escrit, de debó***

1 comentari:

  1. Bé noi bé, veig qua ara només escriuràs el dia 19 de cada mes!

    Salut!

    ResponElimina